Z tradycyjnych hodowli

To czym karmi się zwierzęta w hodowlach przemysłowych może przyprawić o zawrót głowy. Hormony, sterydy i antybiotyki dodawane do pasz (często GMO) nie wyparowują w cudowny sposób po ubiciu zwierzęcia i ten toksyczny koktajl zjadamy potem w szynce czy kiełbasie.

W Koszyku Lisieckim znajdziemy mięso i wędliny wyłącznie z lokalnych, sprawdzonych i zaufanych hodowli przetwarzane oraz wędzone w tradycyjny sposób. Bez konserwantów, stabilizatorów, chemicznych dodatków smakowych i aromatów.

Koszyk jest Lisiecki, a więc musi w nim być i tradycyjna lisiecka kiełbasa (certyfikat produktu regionalnego UE – wpisana do rejestru wyrobów chronionych oznaczeniem geograficznym ). Produkuje ją firma Artura Siudka z Czułówka. Pan Artur kontynuuje wieloletnią tradycję rodzinną. Poza „Lisiecką” wyrabia kiełbasy i wędzonki na bazie wypracowanych w rodzinie receptur. U Siudka można kupić też nie przetworzone mięso – wołowinę i wieprzowinę.

Dane kontaktowe

Wyrób Wędlin Artur Siudek
32-061 Rybna,
Czułówek 26,
tel. 012 280 40 88