Wędliny z Podstolic – jakość i tradycja

– Jesteśmy firmą rodzinną. Tajniki wyrabiania wędlin były przekazywane u nas z ojca na syna. Dzięki temu zachowujemy od lat tradycyjne metody produkcji oparte między innymi na naturalnym wędzeniu drewnem i starannym doborze przypraw. Nasze wyroby cechują się charakterystycznym dla staropolskich wędlin aromatem i wykwintnym smakiem – mówi Szczepan Gawor z Podstolic.

Przy produkcji wędlin nie używa się żadnych sztucznych konserwantów ani barwników. – Naszym celem jest wyrabianie wędlin najwyższej jakości, opartych na tradycyjnych recepturach – zapewnia pan Szczepan. W ofercie firmy znajdziemy m.in: szynkę Podstolego, baleron gotowany, bekon, boczek wędzony, kabanos książęcy, kiełbasę wiejską, kiełbasę krakowską parzoną, kaszankę, mielonkę z pieca, pasztet wieprzowy czy salceson golonkowy.

Firma może pochwalić się licznymi nagrodami i certyfikatami, m.in.: certyfikatem wyrobów ekologicznych oraz certyfikatem PLM.

Wyróżniono certyfikatem „Produkt Lokalny z Małopolski”

PLM

Dane kontaktowe

32-020 Wieliczka,
Podstolice 163
tel. 012 289 57 20

Strona www: gaworwedliny.pl