Z tradycyjnych hodowli

To czym karmi się zwierzęta w hodowlach przemysłowych może przyprawić o zawrót głowy. Hormony, sterydy i antybiotyki dodawane do pasz (często GMO) nie wyparowują w cudowny sposób po ubiciu zwierzęcia i ten toksyczny koktajl zjadamy potem w szynce czy kiełbasie.

W Koszyku Lisieckim znajdziemy mięso i wędliny wyłącznie z lokalnych, sprawdzonych i zaufanych hodowli przetwarzane oraz wędzone w tradycyjny sposób. Bez konserwantów, stabilizatorów, chemicznych dodatków smakowych i aromatów.

Firma Marii Kapusty znana jest przede wszystkim ze znakomitej szynki ściejowickiej, kiełbasy żywieckiej oraz pysznego ściejowickiego kabanosa. W małym rodzinnym zakładzie kultywowane
są tradycyjne metody produkcji wędlin. A jedynym środkiem konserwującym jest sól kuchenna.

 

Dane kontaktowe

„Wędliny Ściejowickie” Maria i Mieczysław Kapusta,
32-060 Ściejowice 133,
tel. 012 280 85 40