Z tradycyjnych hodowli

To czym karmi się zwierzęta w hodowlach przemysłowych może przyprawić o zawrót głowy. Hormony, sterydy i antybiotyki dodawane do pasz (często GMO) nie wyparowują w cudowny sposób po ubiciu zwierzęcia i ten toksyczny koktajl zjadamy potem w szynce czy kiełbasie.

W Koszyku Lisieckim znajdziemy mięso i wędliny wyłącznie z lokalnych, sprawdzonych i zaufanych hodowli przetwarzane oraz wędzone w tradycyjny sposób. Bez konserwantów, stabilizatorów, chemicznych dodatków smakowych i aromatów.

Bekonik słynie ze swojej mnikowskiej szynki, kiełbasy krajanej, schabu, pieczeni i nagradzanego na wielu kulinarnych konkursach – pasztetu z kurczaka. Wszystkie wyroby oparte są na starych, tradycyjnych recepturach. Produkcja wędzonek odbywa się w wędzarniach opalanych drewnem bukowym oraz olchowym.

Firma i produkty: szynka z Mnikowa, kiełbasa wiejska tradycyjna, schab tradycyjny oraz pasztet z kurczaka mają certyfikat PLM.

Wyróżniono certyfikatem „Produkt Lokalny z Małopolski”

PLM

Dane kontaktowe

Firma Bekonik,
32–084 Morawica,
Mników 400
tel. 012 350 12 15